empty
home   /   scholen_bso

Scholen/ BSO

Stichting Dop en Erwt biedt een uitgebreid programma voor leerlingen van de basisschool in klassikaal of groepsverband. Of het nu een praktijkles biologie in de natuur betreft of een schoolreisje – uitje, een excusie met de klas, of ontdek en doeboekjes en schooltasjes lesmateriaal, het kan bij Stichting Dop en Erwt: Natuureducatie op een speelse manier! Naast veel leren over de natuur wordt er natuurlijk ook gespeeld in de PretTuin. Er is voor alle leeftijden geschikt spelmateriaal aanwezig.

Onze programma’s zijn afgestemd op leeftijden van de volgende basisschoolgroepen

Groep 1 – 3 Groep 4 – 6 Groep 7 – 8

Groep 1 – 3:


Voorbeeld natuuronderwijs:
Natuurlijk kunnen hele jonge kinderen ook spelenderwijs iets over de natuur leren. Zo lezen we voor uit ons boekje Dop en Erwt “plezier met Planten voor kleuters”. En we gaan samen met de kleuters bonen zaaien in een bloempotje. Natuurlijk mogen de kleuters na een gezellige (mid)dag hun potje mee nemen naar de klas of naar huis. Knippen, plakken of schilderen over de natuur maar ook pannenkoeken bakken behoort ook tot de mogelijkheden. 
 
Buitenspelen en bewegen: 
Kleuters hebben veel beweging nodig, daarvoor hebben we “loopstammen” en stokpaardjes te leen in onze PretTuin. En wat dacht u van ons speelhuisje? Of ballen werpen of rollen? Wie gooit een bal door het gat?

U ziet het, voor kleuters is van alles te doen in de PretTuin van Stichting Dop en Erwt. .

Groep 4 -6


Voorbeeld natuuronderwijs:
We helpen de kinderen kleine beestjes in de Dop en Erwt PretTuin ontdekken met onze “Wriemelbeestjeszoekplaat”. Ze ontdekken rupsen, slakken, wespen en nog veel meer. In de Bijenhotelkast leren de kinderen hoe (ongevaarlijke solitaire) babywespen er uit zien en het is mogelijk om te knutselen over de natuur. Onze speciaal voor kinderen ontwikkelde lesmateriaal voor in de klas is een prachtig hulpmiddel om kinderen dichter bij de natuur te brengen. Als optie kunnen er pannenkoeken gebakken worden.


Buitenspelen en bewegen:
Jonge kinderen bewegen graag, daarvoor hebben we “loopstammen”,balspelen en stokpaardjes te leen in onze PretTuin. En natuurlijk is er ons speelhuisje. Onze PretTuin biedt alle ruimte voor enthousiaste spelen kinderen van deze leeftijdgroep.

Groep 7 - 8


Voorbeeld natuuronderwijs:
In onze Dop en Erwt PretTuin hebben we een “weerhuisje” speciaal voor de wat oudere kinderen.
In het weerhuisje ontdekken de kinderen van alles over hoe planten met het weer omgaan. Bij onze Zonnewijzer ontdekken de kinderen hoe het komt dat in de zomer de dagen langer zijn dan in de winter. In onze “Wriemelbeestjes hotelkast” gaan de kinderen de larven van wilde wespen bekijken.

Buitenspelen en bewegen:
Ook oudere kinderen hebben behoefte aan beweging, daarvoor hebben we “loopstammen” te leen. Er zijn ook allerlei balspelen voorradig. Aan een paal hangt bijvoorbeeld een touw met daaraan een houtenbal. Hiermee kunnen flessen worden omgegooid.

Om de dag op een gezellige manier af te sluiten kan de klas genieten van overheerlijke pannenkoeken gebakken door het team van Dop en Erwt. Heerlijk met stroop of poedersuiker. Smullen maar!

Lesmateriaal
Stichting Dop en Erwt levert ook lesmateriaal voor in de klas:

  • Natuurles-materiaal ontdek en doe boeken over de natuur.
  • Schooltasjes een zaaipakket in papierentasje om bonen te zaaien.
  • Juttetassen met cocos tabletten en zaad om op scholen te tuinieren in de vensterbank.

Vraag meer informatie over lesmateriaal hier aan.

Tarieven voor scholen en groepen

Een bezoek aan de Dop en Erwt PretTuin inclusief workshops en spelletjes:

  • tot 15 kinderen € 75,-
  • 15 - 20 kinderen € 80,-
  • 21 - 25 kinderen € 85,-
  • 25 - 30 kinderen € 90,-

Voor het pannenkoeken bakken wordt vanaf € 25,00 extra gerekend afhankelijk van de grootte van de groep. Neem voor meer informatie en reserveren even contact met ons op.