Nieuwe blogpost

zomer

Zomer bij stichting Dop en Erwt. Voor veel mensen betekent de zomer vakantie tijd. De scholen sluiten en de kinderen gaan met hun ouders op vakantie. Maar het werk in een tuin gaat gewoon door. Zo hebben we een behoorlijke oppervlakte om te verzorgen.
Daar komt bij dat het in een tuin nooit op "rolletjes" loopt zoals sommige tv programma's je doen geloven. Nee de Dop en Erwt PretTuin is geen instand tuinieren is even een blikje of zakje open doen over de aarde uit spreiden en klaar. Maar dat maakt tuinieren juist interessant zo ontdek je elke keer weer wat nieuws.  Van de week hebben we een vrijwilliger leren kennen. Toen we haar een rondleiding gaven en vertelde van de vreetschade van een ree aan onze bessen struiken riep ze JOEPIE. Eigenlijk keek ze verder dan de struik ze zag ook de omgeving van de tuin ook de dieren in het bos maken daar deel van uit. Tijdens de koffie die we in de caravan dronken omdat het regende zagen we een vos pal langs de caravan lopen. En gisteren zagen we een egel. Je weet misschien wel dat egels slakken eten? Helaas waren er dit jaar zoveel slakken dat de egeltjes ze niet de baas konden. Zo hebben de slakken onze halve doolhof van maïs en zonnebloemen opgegeten. Alleen het maïs gedeelte is er nog. te weinig om in te verdwalen. Ook onze pompoenen hebben de slakken te grazen genomen. Alleen de spaghettipompoen doet het goed. Tijdens de lente toen we aan het klussen waren zagen we regelmatig een koolmees met voer een holle ruimte in een boomstam binnen gaan. Met voer rupsjes en spinnetjes dat eten jonge koolmeesjes, als we heel stil waren konden we de jonkies zachtjes piepen. Ook de kinderen die bij ons op bezoek kwamen helemaal uit Almere konden we horen, niet piepen maar roepen. Of juist fluisteren: Kijk een kikker, kijk een spinnetje. Oh een lieveheersbeestje. Deze is acht jaar wand ze heeft acht stippen. Natuurlijk is dat onzin. Dat zeg je dan echt niet. Je gaat dan niet de leerraar uithangen. Nee we genieten dan samen de kinderen van het moois in de Dop en Erwt PretTuin.

egeltje

kinderen

vrijwilligers


Reactie schrijven

Commentaren: 0